Maak kennis met ons team

terug

Als medisch specialistisch revalidatieteam werken we intensief samen om samen met u uw doel te bereiken. Wij maken samen met u een concreet revalidatieplan dat aansluit bij uw situatie en doelstellingen.

Revalidatiearts

De revalidatiearts is de medisch specialist als het gaat om uw revalidatie. De revalidatiearts analyseert samen met u uw problemen en kan besluiten tot aanvullend onderzoek of een gerichte verwijzing. Indien nodig zal de revalidatiearts een medisch specialistische revalidatiebehandeling starten. 

De revalidatiearts is eindverantwoordelijk voor uw behandeling en coördineert het revalidatieteam. Hij of zij bespreekt regelmatig de voortgang van de behandeling met het revalidatieteam en met u als revalidant. De revalidatiearts onderhoudt ook de contacten met de huisarts, andere medisch specialisten en therapeuten zowel binnen als buiten het Bravis ziekenhuis.

 • Marinca de Beer.jpg

  Marinca de Beer

  Revalidatiearts

  BIG-nummer 89044745001
 • Roland Brandwijk.jpg

  Roland Brandwijk

  Revalidatiearts

  BIG-nummer 59047913601

Fysiotherapeut

Op de afdeling revalidatie is fysiotherapie een van de disciplines die u tijdens uw behandeltraject kunt treffen.

De fysiotherapeut zal in een eerste gesprek met u samen de klachten en de beperkingen die u hierdoor in het dagelijks leven ondervindt in kaart brengen. Hierna zal een onderzoek plaatsvinden en wordt er een behandelplan opgesteld.

Uw hulpvraag zal hierin het hoofddoel worden. Middels behandeling en adviezen werkt u, onder begeleiding van de fysiotherapeut, toe naar dit doel. Omdat deze doelen individueel zijn, is er geen standaard behandelprotocol.

 • Inge Oors, fysiotherapeut.jpg

  Inge Oors

  Fysiotherapeut

  BIG-nummer 29914547504
 • Suzanne Kerstens fysiotherapeut.jpg

  Suzanne Kerstens

  Fysiotherapeut

  BIG-nummer 09914416804

Ergotherapeut

Ergotherapie is erop gericht om problemen bij de dagelijkse handelingen van een patiënt op te lossen of te verlichten. De ergotherapeut brengt tijdens een eerste kennismakingsgesprek in kaart wat de oorzaak is van het probleem en bekijkt daarna wat er nodig is om het dagelijks handelen te verbeteren. Samen met de patiënt wordt een behandelplan opgesteld. 

Tijdens de revalidatie zal de ergotherapeut u begeleiden door middel van oefentherapie, voorlichting en instructie om uw zelfstandig functioneren positief te beïnvloeden.

 • Meike Wielemaker.jpg

  Mijke Wielemaker

  Ergotherapeut

Diëtist

We staan er niet altijd bij stil, maar eten is, naast lekker en gezellig, belangrijk voor onze gezondheid. Het kan van belang zijn dat uw eet- en leefpatroon aangepast moet worden ter bevordering van uw lichamelijke gezondheid. Daarnaast is bij veel aandoeningen een aangepaste voeding onderdeel van de behandeling of zelfs de enige behandeling. De behandeling door de diëtist bestaat uit een praktisch advies en begeleiding op maat.

 • Astrid Wils, dietist.jpg

  Astrid Wils

  Diëtist

 • Linda Muller.jpg

  Linda Muller

  Diëtist

 • Sharon Querido.jpg

  Sharon Querido

  Diëtist

Medisch maatschappelijk werker

De medisch maatschappelijk werker verleent psychosociale begeleiding aan jongvolwassenen, volwassenen, kinderen, ouders en hun systeem ten gevolge van ziekte en/ of beperking. Dit gebeurt meestal op individuele basis, soms in groepsverband.

Het streven van de begeleiding is om zo volwaardig mogelijk in de sociale omgeving te functioneren en sociaal te re-integreren. De medisch maatschappelijk werker kijkt mee wat u wenst ten aanzien van uw lichamelijk, geestelijk en sociaal welbevinden. Samen met u wordt een plan gemaakt om de kwaliteit van uw leven en welbevinden te optimaliseren.

 • Jasmijn Gunter.jpg

  Jasmijn Gunter

  Medisch Maatschappelijk werker