Patiënt ervaringen

 

 

piet.jpg

Piet van Eekelen

  • Waarvoor bent U onder behandeling op de revalidatie afdeling:

Na een hartinfarct, door een bacteriële infectie, is tijdens mijn opname gevraagd om mee te doen aan de hartrevalidatie, in eerste instantie vond ik dat een ietwat zweverig idee, doch na wat dieper nadenken misschien toch niet zo’n slecht idee, want als de dokters zeggen dat ik pilletjes moet innemen doet men dat toch ook om dat dat goed voor mij is, dus dan zal de revalidatie misschien ook wel verbetering kunnen brengen.

  • Wat zijn Uw ervaringen op onze revalidatie afdeling:

Na een info bijeenkomst en de intake, gesprek en eerste fietstest, gesprek met diëtiste  geneeskundig maatschappelijk werk, dacht ik wel wat een zeurderig gedoe allemaal, maar toch op naar de gymnastiek, fietsen work-out apparaten, met rennen, ballen gooien moe worden en zweten, met begeleiding door gedreven mensen die het beste met je voor hebben Ook positief is om te merken dat niet ik alleen maar nog meer mensen met het zelfde rondlopen die ook zoekende zijn hoe nu verder, welke plaats moet dit alles in mijn verdere leven krijgen, je praat er over en je krijgt tips en tricks van patiënten en begeleiders.

Of het allemaal helpt op de kortere en of lange termijn weet ik allemaal nog niet, maar ik denk wel dat alle info van mijn medepatiënten en begeleiders ergens in mijn hoofd in een klein EHBO-koffertje worden gestopt en ik, als het nodig is hieruit kan putten.

  • Heeft U nog tips voor ons ?

Proberen om een klein persoonlijk boekje te maken, een soort “patiënten paspoort” met in duidelijke taal kan worden genoteerd wat er allemaal opdoet en gebeurt.

Vaak wordt informatie vanwege de medisch technische benamingen niet helemaal begrepen, of wat aan het begin wordt verteld blijkt uiteindelijk toch anders te zijn.

Eventueel een flowchart maken waar vervolg mogelijkheden staan,  als men bv-slaapproblemen heeft hoe en waar je dan verder geholpen kan worden of hoe je dat moet aanvragen.

 

Roger.jpg

Rogier Carpentier

  • Waarvoor bent u onder behandeling op de revalidatie afdeling?

Door een vernauwing in een van de kransslagaders, heb ik een dotter- en stentbehandeling gehad.

  • Wat zijn uw ervaringen op onze revalidatie afdeling?

Ik heb de begeleiding mogen genieten van een gemotiveerd professioneel team, die gelooft in de boodschap die ze uitdragen. Voor mij was dit echt een gamechanger. Ik heb daardoor de tools gekregen om mijn levensstijl aan te passen door meer te bewegen en sporten, gezonder te eten en beter om te gaan met stress.

  • Heeft u nog tips voor ons?

Gedurende het revalidatieprogramma is er heel veel nuttige informatie verstrekt in de vorm van presentaties en gesprekken, te veel om te onthouden. Een klein naslagwerkje met daarin een samenvatting en links naar meer informatie zou m.i. een goede aanvulling zijn op het programma.