Sport en spel (4 - 12 jaar)

terug

Sporten is gezond, maar ook bij spel komt een kind in beweging. Bewegen is erg belangrijk voor de ontwikkeling, nu en later.

Spelen is goed voor het lichaam, de motorische ontwikkeling en de taal. Spelende kinderen leren dat ze rekening moeten houden met anderen. Thuis, op straat, in de speeltuin, bij spelletjes en op school gelden regels waar je je aan hoort te houden. Ze leren daarnaast hoe ze hun fantasie kunnen gebruiken.

Sporten is goed voor de gezondheid van het kind en een sportclub is ook goed voor de sociale contacten. Voor kinderen zijn er allerlei mogelijkheden om te gaan sporten. Wanneer een kind op jonge leeftijd kennismaakt met allerlei sporten, is de kans groot dat het leert dat sporten leuk is. Daar heeft een kind de rest van het leven plezier van.

Wanneer de motorische ontwikkeling bij kinderen anders verloopt heeft dit vaak gevolgen voor het kind en zijn omgeving en is het vinden van  een passende sport of spel (spelmateriaal) een uitdaging. Graag ondersteunen wij bij dit deze zoektocht. Dit kunnen we doen door een geschikte manier van spel en sport te zoeken en we werken regelmatig samen met sport- en beweegcoaches van SSNB en Uniek Sporten,

Vragen die u als ouder kunt hebben:

  • Mijn kind kan maar één hand gebruiken ten gevolge van Cerebrale Parese, welke sport is geschikt voor haar?
  • Mijn kind kan niet goed meekomen bij gewone sportclubs, wat zijn er wel voor mogelijkheden op sportgebied?
  • Mijn kind heeft moeite met rennen met de beenprothese, kan dit verbeterd worden?
  • Kan mijn kind met één arm toch tennissen?

Binnen ons revalidatieteam kunnen wij begeleiden en ondersteunen door:

  • Het aanleren en of verbeteren van vaardigheden zoals springen, hinkelen, balbeheersing en fietsen.
  • Onderzoek naar en advies met betrekking tot een geschikte sport (zoals turnen, hockey, volleybal, basketbal, voetbal, tennis en badminton).
  • Adviseren over spelmateriaal passend bij leeftijd en motorische mogelijkheden.
  • Ondersteuning bij de financiering mogelijkheden voor sport en spel.